Soesjes die niet mislukken

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Keuken: Franse keuken
Smaak: Zacht en romig
Techniek: Bakken in oven
Uit eigen keuken: Ja

Ingrediënten voor 24 personen:

2,5 dl water
50 gr boter
150 gr bloem
4 eieren
2 tl bakpoeder
mespuntje zout

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Begin met het nauwlettend afwegen van de ingrediënten. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Voeg in één keer de bloem erbij, blijf roeren. Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Het deeg in een mengkom overdoen en twee eieren, een voor een en met een houten lepel door het hete deeg roeren. Het deeg wat laten afkoelen en vervolgens de overige eieren op dezelfde manier toevoegen en blijven roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Tot slot het bak?poeder toevoegen. Vet een bakblik in en bestuif deze met bloem. Spuit of schep wat bergjes op de bakplaat. Tussen de soesjes voldoende ruimte houden. Bak deze nu in 15-18 minuten gaar. Laat ze na het bakken op het rooster afkoelen. Knip ze open en vul ze!

Extra